ЗА НАС

Светът се променя достатъчно бързо въпреки нас. Светът изгражда своите модели извън нас.

За да погледнем нагоре и да продължим по пътя си уверени и достойни, трябва да сме готови за това, което предстои. Трябва да се подготвим за утре от днес. Трябва да повярваме, че имаме силата да сътворим промяната. Как можем да постигнем това в ерата на свръхпотребителя, на изгубените човешки ценности, на отстъпването от човешкия дух и добродетели. Чрез нашата мисия, която следва:

  • Човешката памет и уроците от историята и философията, които ни помагат да изградим един по-добър свят;
  • Пътят на Преоткриването, на Прераждането на човещината;
  • Връщането на превъзходството на справедливостта;
  • Еволюция на човешкото съзнание;
  • Наследството, което сме получили от предците ни, и което ще ни помогне да изградим бъдещето си;
  • Изграждането на съзнанието на децата ни, като достойни граждани на света;
  • Провокиране на човека и неговата скрита мъдрост, като механизъм на бъдещето;
  • Разумът, като основна движеща сила, за по-доброто подреждане на обществото.

Мисията ни има за цел, чрез последващите публикации, есета, мисли и дискусии, да провокира читателите и последователите ни да обърнат поглед към себе си, към проблемите на обществото, към изконните човешки и национални ценности и идеали, да „видят“ настоящето. Искаме промяна в гледната точка към реалността и времето, в което живеем.

Вярваме, че промяна може да бъде постигната и поради това, искаме да провокираме хората, които ще ни подкрепят, които биха искали да ни подкрепят, които ще се припознаят в нашата концепция и мисия, които биха рискували, защото от риска и чрез риска човешката цивилизация е вървяла в своето еволюционно и цивилизационно развитие. Вярваме, че може да се случи. Длъжни сме да опитаме. Имануел Кант казва: „Просвещението е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил.“ В първата четвърт на 21 век, можем да направим нашето съвременно Просвещение. Можем, ако погледнем нагоре и видим идеята в бъдеще (то).
 
 

ЕКИПЪТ НА ГАМБИТ

Леонард Георгиев

Изпълнителен директор

Аз съм Леонард Георгиев (22.12.1990г.). Следвам философия в СУ “Св.Климент Охридски”. Вярам, че в идеализма да търсиш своето призвание е точният път към реалността. Убеден съм, че във всеки човек са заложени добродетелите, които така често забравяме. Вярвам в идеите за благо, мъжество, чест, справедливост, почтителност, благоразумие, кураж, принципност и преданост. Искам моралът да върне своето превъзходство.

Мария-Елена Дерменджиева

Криейтив директор

Мария-Елена Дерменджиева е художник и дизайнер. Завършила е НХА, специалност “Текстил-изкуство и дизйн”. Член на СБХ. Има участия в над 30 форума на изобразителното изкуство в България и чужбина. Обича социалното послание в изящната визия. Предпочита да провокира подсъзнателното възприятие пред “красивото” говорене в картината. Иска да не оставя равнодушието да преминава през нейното творчество.

Александър Желязков

Фотограф

Завършил съм “Органични химични технологии” в ХТМУ със специалност “Полиграфия”. Фотографията за мен е начин да изразя емоции, предавайки послание към хората, до които достигат. Имам щастието да съм част от екипа на “Гамбит” със своите фотографии, съпричастен към Идеята.